Njena najslabija tačka je hrana, voli da prede u vlasnikovom krilu i uživa u toplini doma, pa ima reputaciju prave kućne mezimice

Foto Pixabay

Mačka u znaku Bika dolazi na svet u periodu između 21. aprila i 21. maja. To je mirna životinja koja većinu vremena provodi u spokojnom odmoru. Stabilna je i pouzdana i uvek će se pojaviti na onom mestu na kome i treba da bude.

Njena najslabija tačka je hrana. Nedostatak poslastica u njenom stomaku će učiniti da ode u komšiluk gde će se „žaliti“ na „surovost“ svog vlasnika. Istim povodom u stanju je da mjauče do iznemoglosti, nastojeći da dobije ukusan zalogaj. Mačka Bik obožava kuhinju. To je njeno najomiljenije mesto u domu.

Kada je sita, obožavaće vlasnika. Biće mu pratilac u društvu, pred TV-om, dok čita, pa čak i kad spava. Ova mačka je prava ulizica. U svakoj situaciji će biti gotovo savršena – opuštena i mirna, tolerantna i popustljiva. A kad je hrana u pitanju, tu nestaje svaki ponos.

Maca Bik voli da „pomaže“ vlasniku ukoliko oseti da mu nije dobro. Ovo se naročito odnosi na situaciju kad vlasnik ima migrenu, visok krvni pritisak ili je depresivan

Ova maca je izuzetan izbor za ljude u godinama, ali i za bolesne. Voli da sedi u krilu, da se mazi i da se zavuče pod ćebe. U svemu sledi vlasnika, pogotovo ako i on uživa u prijatnoj rutini. Rado će odabrati jednog ukućanina kome će biti apsolutno posvećena i verna. Uz hranu, njena druga velika ljubav je poslepodnevna dremka i lenčarenje.

Iako pomalo statična, mačka Bik je izvrsna takmičarka na felinološkim izložbama.

Mačka u znaku Bika izuzetno će se slagati sa vlasnikom Ovnom, Devicom i Rakom

Omiljena zabava joj je igranje sa plastičnom kesom. Zvuk otvaranja pakovanja sa gotovom hranom gotovo je izbezumljuje. Njene omiljene igračke su obično „u dronjcima“. Zato ne treba raščišćavati njene stvari. Veoma će se uvrediti ukoliko joj neko baci najotrcanijeg krpenog miša.

Pročitajte još Horoskop za ljubimce macka ovan

Fizički, ona je grandiozna životinja. Ima lepe i velike oči i obično je debeljuškasta. Izvesni su problemi sa gojaznošću, kao i druge tegobe koje proizilaze iz hedonističkog načina života.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *