Iako je ponekad debeljuškasta i trapava, uživa u čestim vratolomijama, nestašlucima i „začikavanju“ drugih životinja

Piše Biljana Plazinić

Foto Pexels/Aleksandr Nadyojin/Muhammad Yasir Ali/Eliza Lensa

Mačka u horoskopskom znaku Strelca na svet stiže u periodu od 23. novembra do 21. decembra. Za razliku od drugih maca, ona voli duga putovanja isto toliko koliko uživa u izležavanju i opuštanju. Iako uglavnom statična, mačka Strelac je brza, snažna i okretna.

Predodređena je za „poduhvate“ u smislu zaglavljivanja u rupama ili stajanja na grani drveta… Iako nestašna, ona je pozitivnog karaktera, voli igru i svakakvu interakciju sa vlasnikom i optimističnim ljudima. Voli slobodu i nesputanost, kao i opušten način života, bilo da živi na moru, u selu ili u gradskoj sredini.

Važno je da vlasnik nikada ne pokušava da je sputava. U suprotnom će mu ova maca servirati osvetu koja se pamti.

Pexels/Pixabay

Oštri špicevi njenih ušiju i zatupast nosić na licu uokviruje duga, negovana dlaka. Iako pomalo zdepasta i „kruškasta“, maca Strelac nije lenja u smislu rekreacije.

Pročitajte još Macka u znaku skorpije tajanstvena uporna i verna

Idealan vlasnik mačke Strelca je Ovan i Strelac

Gotovo čitavog života će biti potpuno zdrava, alli je sklona oboljenju kukova. Voli da boravi u dvorištu, u prirodi i uživa u skitnji. Od ostalih rekreacija sklona je višečasovnoj igri, skakanju na gredu i druga mesta na visini. Uvek je raspoložena da „zadirkuje“ druge životinje.

Foto Pexels/Eliza Lensa

Ishrana ove mace mora biti dobro izbalansirana, u suprotnom ćete imati gojaznu i trapavu kućnu ljubimicu

Privržena je vlasniku i voli da oseti da je voljena, ali ne i sputana. Iako je rođeni lovac, ume da se sažali na ptičicu ili miša koje će često pustiti da pobegnu. Sklona je žvakanju svega i svačega, pa obratite pažnju da u njenim ustima ne završe plastične kese, kablovi, prediva, razne biljke…

Foto Pexels/Muhammad Yasir Ali

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *