Ili je dobar kao malo dete ili je neposlušan do besvesti, osvetoljubiv je, jak, tajanstven i izuzetan kao krvoslednik

Piše Biljana Plazinić

Foto Pixabay

On je oštenjen u periodu između 23. oktobra i 21. novembra. Ima meku i negovanu dlaku, fizički je veoma jak, ali mentalno nedokučiv i tajanstven.

Pas u znaku Škorpije je svestan svog izgleda i snage. Osećanja koja pokazuje su crna ili bela: voli vas do iznemoglosti ili je neposlušan do krajnjih granica! On će vam biti najbolji prijatelj ili najgori neprijatelj. Ukoliko mu uradite nešto nažao, pamtiće do kraja života i nikad vam neće oprostiti. Ali, bez brige: taj ne zaboravlja sve dobro što mu činite.

Škorpija je tradicionalno čuvar tajni. Možda su zbog toga psi u ovom znaku najbolji tragači. Idealni su kao krvoslednici. Ako prekorite psa Škorpiju zbog neke greške, on će mirno sedeti i slušati kao da mu pričate bajku za laku noć.

Pročitajte još Pas u znaku vage voli pravdu i obozava hranu

Oba pola psa Škorpije veoma su plodni kao roditelji i uvek su raspoloženi za parenje. Čini se da sterilizacija ovde ne pomaže mnogo, budući da je zabeležen veliki broj tzv. fantomskih trudnoća kuja Škorpija.

Vlasnik ovog psa od početka mora da se nametne kao vođa i da bude glavni u svakom trenutku. Kad to postigne, pas Škorpija će biti pokoran i poslušan.

To je zdrav i fizički veoma izdržljiv ljubimac, pa ga nećete često voditi veterinaru. Obratite pažnju na njegovu ishranu!

On voli da spava na najtoplijem i najudobnijem mestu u kući, čak i ako je to vaša fotelja. Jedna od njegovih posebnih karakteristika je šesto čulo. U stresnim trenucima je hladnokrvan, ali će vam uvek „reći“ kad nešto „vidi“ ili „čuje“. Izuzetan je kao čuvar doma.

U društvenom smislu, dve Škorpije se veoma dobro slažu. Zna se: gazda ste vi! Osim Škorpije, jedini znak koji bi mogao da nadjača psa Škorpiju je Rak. Vlasnici koji su pod uticajem ostalih horoskopskih znakova ne treba da planiraju suživot sa psom Škorpijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *