Mišićav i izdržljiv, radoznao, neumoran, vitalan i karakteran, idealan kao pratilac slepima

Piše Biljana Plazinić

Foto Pexels/Messina Photo/rrinna,/Carl Adrian Barcelo

Pas Strelac, oštenjen između 23. novembra i 21. decembra je ljubimac posebnog karaktera. Neumoran je i stalno u pokretu, ali mu sve brzo dosadi. Mesto ga ne drži, „skače“ s jedne zanimacije na drugu i ne trudi se da se negde dugo zadrži. Veoma je vitalan i dobro građen. Zdraviji je od većine pasa-pripadnika drugih horoskopskih znakova. Međutim, lako se povredi ukoliko mu vlasnik ne kontroliše energiju. Zato budite spremni na česte posete veterinaru zbog iščašenja i istegnuća kod vašeg ljubimca.

Foto Pexels/Carl Adrian Barcelo

To je mišićav, žilav i veliki pas koji voli da izvršava razne zadatke. Obično je reč o rasama poput nemačkog ovčara, labradora i bobtejla, ali ima Strelaca barzoja i avganistanskog hrta. Ovo je karakteran, hrabar, srčan i pouzdan pas, kao stvoren za pratioca slepima.

Pročitajte još Pas skorpija jak i tvrdoglav ljubimac

Veoma je radoznao i temeljit, pa se neće umoriti dok se do iznemoglosti valja po krevetu, pretura po kanti ili kopa po zemlji. Sve što može da ispretura i prekopa, on će rado učiniti. Zbog ove osobine zauzima prvo mesto na listi najneprikladnijeg ljubimca.

Pas Strelac voli da boravi u prirodi, na svežem vazduhu. Nije ljubitelj sedenja u domu, pa može postati destruktivan. U svakom slučaju, život sa ovim psom nikad neće biti dosadan.

Njegovi omiljeni vlasnici su Ovan i Strelac.

Ljubimac Strelac je nezavisan i nimalo se ne ustručava da ignoriše vlasnika koji mu „nije po volji“.

Foto Pexels/rrinna

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *