Fizički čvrst i jak, po karakteru tih i odlučan, voli da jede i obožava muziku uz koju se često „raspevava“

Foto Pixabay

Pas oštenjen u periodu između 21. aprila i 21. maja fizički je čvrst i jak, a po karakteru tih i odlučan. Vlasnik može da ga vodi, ali nikad na silu. Pustite ga da ide njegovim sporim tempom i uradiće sve što se od njega traži. Blizina vlasnika veoma mu je važna. Da biste osigurali dom dok ste odsutni, ostavite mu neki svoj predmet kako bi upijao vaš miris.

Pas Bik je pomalo lenj, i radije će dremati nego trčati. Voli da bude mažen i pažen. Ceni svoje mesto za spavanje, ušuškano i utopljeno. Iako ne voli da se istrčava i vežba, pokazaće oduševljenje kad izađe napolje. Obožava vožnju automobilom kraj otvorenog prozora.

Kad bi mogao da govori, bio bi velika svađalica, jer je uporan i tvrdoglav. Ipak, veran je i lako usvaja dresuru. Pokazuje privrženost određenim stvarima u domu i postaje posesivan ako neko dira njegove predmete. Sve sa čime je u kontaktu smatra svojim vlasništvom, od činije za hranu do vaših prijatelja. Zato ga na vreme naučite kako da se ponaša prema gostima.

Ovaj pas ima izuzetan apetit i može da bude agresivan kad se radi o hrani. Stalno će iskopavati rupe i odlagati zalihe za „crne dane“. Dok je mlad, fizički je vrlo snažan, ali s vremenom postaje sklon gojenju. Među starijim psima Bikovima retko se može naći šlank veteran. Zbog njegovog zdravlja poželjno je da bude na dijeti, kako ne bi oboleo od gojaznosti. Ne treba „padati“ na tužne scene ovog psa koji satima sedi i gleda u frižider!

Osim hrane, pas Bik ne može da odoli ni muzici. U stanju je satima da sedi i sluša note koju će povremeno obojiti lavežom i otegnutim cviljenjem.

Pas Bik dobro se slaže sa vlasnicima rođenim u većini horoskopskih znakova

Poslušan, privržen i blagog karaktera, pas Bik biće odlučan borac i zaštitnik svog vlasnika i ukućana. Ako oseti da je neko u opasnosti, reagovaće munjevito. Slično će se ponašati ako je ugroženo njegovo vlasništvo, kao i kad prima grdnju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *