On je društven i dosledan ljubimac i toliko je radoznao da ga mnogi proglašavaju najboljim detektivom na četiri noge


Ako se među ljubimcima neki pas može nazvati Herkulom Poaroom ili Šerlokom Holmsom, onda je to pas Vodolija. On na svet stiže između 21. januara i 19. februara. To je pas koji uživa da na diskretan način „iskopa“ sve što treba da sazna. Ako o nečemu nešto zna i vidi, to mu je nedovoljno, pa se trudi da se „njuškanjem unaokolo“ još bolje „informiše“. Dok stiče veštine i znanja, veoma je zahtevan. Vlasnik prema njemu treba da bude dosledan i da ne „škrtari“ na njegovom dresiranju i vaspitavanju. U suprotnom, pas Vodolija će postati spor i neposlušan.

Ovaj ljubimac je lepo građen. Ima duboko usađene i široko razmaknute oči. Njegov pogled je blag i odaje utisak da često razmišlja. Dobar je kao kućni pas, stabilnog je karaktera i ne trči unaokolo za svime što mu odvlači pažnju. U svetu kućnih ljubimaca proglašen je temeljnim, sporim ali doslednim psom. Ume da pokaže i izuzetnu tvrdoglavost.

Ipak, to je pas koji u tišini istražuje svet oko sebe. Ponekad ume da se „otkači“, želeći zabavu. Najsrećniji je dok jurca sa svojim čoporom. Ukoliko ne živi na taj način, zadovoljiće se slobodom koju će mu vlasnik ponuditi kad ga odvoji od povoca. Veoma je društven i ume da „dovuče“ sa ulice sve svoje drugare.Baš zbog toga što je pas Vodolija po karakteru najsličniji čoveku, vlasnici drugih kućnih ljubimaca biće njegovi najverniji prijatelji. Sreću koju oseća pokazuje stalnim oglašavanjem. U domu je uglavnom poslušan i ne pravi nered. Veoma je inteligentan, a njegova energičnost izvanredna je odlika ukoliko želite da bude tragač. Sjajno se snalazi u agiliti sportovima. Prijaju mu fizička i mentalna stimulacija. Obožava trčanje i jurcanje za loptom ili pticama.

Pas Vodolija najbolje se slaže sa osobama u znaku Blizanaca i Vage. Kad su i vlasnik i pas vazdušni znaci, među njima vlada sklad i uspostavljaju se prećutni dogovori. Oni će se ipak povremeno sukobljavati, pogotovo prilikom „isterivanja“ ličnih bubica. Upamtite: pas Vodolija uvek će naći način da zaobiđe vlasnika i uradi po svome.

Pročitajte još Pas u znaku Jarca


Foto Pixabay


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *