Ona voli kišu i rizikuje život tajno grickajući čokoladu, pati od proširenih vena i sve što ima deli sa drugima


Vodolija je vazdušni horoskopski znak pod vladavinom planete Uran. Pod njegovim uticajem biće sve mačke koje dođu na svet u periodu od 21. januara do 19. februara.

Maca Vodolija voli kišu i vodu. Ako nije raspoložena za „gacanje“ po barama, brčkaće se u kadi ili ispod česme. Neprekidno traži promene. Vrlo je nezavisna i povremeno traži samoću. Nije plašljiva. Bez imalo straha će spavati u psećoj postelji. Ume da glumi i pretvaraće se da uživa u kupanju. Ako izlazi napolje, satima će istraživati prirodu ili okolinu. Vrlo je spretna u penjanju. Duboko u duši je pravi mangup. Boja koja joj odlično „stoji“ je kraljevsko plava.Njeno zdravlje poprilično je osetljivo. Ima probleme sa cirkulacijom, pa će zimi često grejati šapice. Zato svoje male krznene Vodolije nemojte izbacivati iz postelje. Nestabilna cirkulacija kod ove mace može da preraste u bolest proširenih vena. Zato pripazite na zdravlje svoje zimogrožljive ljubimice. Najbolje rešenje za nju su svakodnevne vežbe.
Maca Vodolija je pouzdan kućni prijatelj. Ona je dobroćudna i inteligentna. Uživa u blagodetima koje joj pruža život sa ljudima. Prati sve što se dešava u domu. Lako se uklapa u dnevnu rutinu vlasnika. Ne voli da se nameće, ali je uvek uz vlasnika.

Iako prijateljski raspoložena i verna, ona je i ekscentrična. Neće se smiriti dok bar ne lizne čokoladu. Odlučna je i tvrdoglava. Voli ravnopravnost sa svim ukućanima. U slučaju da nešto poželi, radije će upotrebiti pamet. U umiljavanju je pravi ekspert. Ako joj nešto nije po volji, pokazaće nervozu. Uživa u svojim igračkama i voli da ih „pokazuje“. Deli hranu i poslastice sa svima koje voli. Ponekad je nepredvidiva. Rezervisana je, ali i radoznala. Ako pokaže „ljubav“ prema nepoznatoj osobi, to čini isključivo iz koristi.

Pročitajte još Mačka Jarac pravi egoista


Vlasnik Vaga odlično će se slagati sa macom Vodolijom. Osobe u znaku Jarca ne treba da žive sa mačkama Vodolijama.

Mužjak je vitak, često sa dlakom u boji đumbira. Ponekad je stidljiviji od ženke. „Mirođija“ je u svakoj čorbi. Emotivan je, nežan i veliki sanjar.

Ženka ima „visoke standarde“. Traži poštovanje. Osetljiva je, inteligentna i darežljiva. Daje i zahteva mnogo ljubavi.


Foto Pixabay

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *