U svemu će vas kopirati, neće uvek biti poslušan i pokazaće zube ako mu nametnete drugog kućnog ljubimca

Piše Biljana Plazinić

Foto Pixabay

Pas u horoskopskom znaku Vage oštenjen je u periodu između 23. septembra i 22. oktobra.

Uvek će želeti više hrane i biće minimalno poslušan. Ako mu naredite da pred gostima ili kojom drugom prilikom nešto izvede, on će to učiniti, jer zna da će dobiti dupli obrok ili poslasticu. Ako ga niste nagrađivali za slične „podvige“ ili ga „slažete“, nema šanse da vam udovolji.

Ovaj pas neće dozvoliti da sa njim živi još neki kućni ljubimac. Drugim rečima, jedna kuća – jedan pas.

Pročitajte još Pasdevica savrsen kucni prijatelj

To je dobro „izbalansiran“ ljubimac, kao što mu i horoskopski znak nalaže. Nije previše srčan i radije će ostati neutralan ako dođe do svađe među ukućanima. Veoma je umiljat i najviše voli ravnopravnost i jednakost: sve što je dobro za čoveka, dobro je i za psa. Ako mora da prespava u korpi na podu, zašto tako ne biste spavali i vi? Ne voli da provede noć u kućici u vrtu, ali će možda razmisliti o tome ako se i vi zavučete u nju! On se nikad neće osećati kao pas niti će dopustiti da ga iko tako tretira.

Fizički, on je uvek negovan, ali je u starosti sklon gojaznosti.

Mužjak u znaku Vage će se veoma mnogo truditi oko ženke i to će raditi diskretno. Nasuprot njemu, ženka psa Vage nije nimalo stidljiva i skromna. Ako nemate nameru da se bavite odgajanjem pasa, sterilišite svoju kuju Vagu.

Ovaj ljubimac je snalažljiv ali i tvrdoglav. Ako ne želi da ide u šetnju, nema sile koja će ga naterati na to. U svemu kopira vlasnika. Nemojte se iznenaditi ako se joguni kad treba da ide napolje u toalet, ili ako uporno stoji pored vas, prosjačeći pileće krilce ili sličnu poslasticu. Nemojte ga iskušavati u treniranju živaca, jer će mu „proraditi želudac“.

Najbolji prijatelj psu Vagi je vlasnik u znaku Lava, Blizanaca ili Vodolije. Vlasnik Ovan nikako nije preporučljiv. Pas Vaga dobar je drugar sa kućnim ljubimcima iz komšiluka, ali ne i sa drugim životinjama u stanu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *