Gotovo fanatična kad je reč o hrani i higijeni, obožava vlasnika i gotovo je idealna za suživot u domu

Foto Pixabay

Mačka u znaku Device na svet stiže u periodu između 23. avgusta i 22. septembra. Vlasnici kažu da je gotovo idealna za suživot sa čovekom.

Odličan je životni pratilac vlasniku Biku, Raku i Lavu

Poznavaoci astrologije tvrde da su Device probirljivci, ali i vrednice. Ne vole da menjaju dnevnu rutinu. I najminimalnije promene ih veoma pogađaju, čak i selidba u druge delove doma.

Maca Devica je najveća „čistunica“ u mačijem svetu. Vlasnici se kunu da je gotovo fanatična kad je higijena u pitanju; neće jesti iz činije ukoliko nije savršeno čista. Težeći za savršenstvom, motri na mrvice, dlačice i svaku vrstu prljavštine pod šapama.

Pročitajte još Macka u znaku lava

Prema posetiocima je suzdržana i diskretna. Pretvara se u pravu kockicu leda kad neko poželi da je pomazi. Njen lovački instinkt „radi“ samo ponekad: izbacuje kandže samo ako želi da dohvati igračku.

Lenjost ove mačke veoma je iritantna. U stanju je satima da leži mirno i spokojno i da samo ponekad mahne negovanim repom.

Mužjak mačke Device veoma je radoznao. Dom njegovog vlasnika je i njegova udobna oaza. Predvidiv je, pouzdan i veran. Ženka mace Device je atraktivna i po karakteru slična mužjaku, ali je mirnija i statičnija

Fizički je veoma „zgodna“. Njen nadmeni stav, napućena njuškica i podignute obrve, žilava građa i mišićavo telo, daju joj epitet prave lepotice. Gipka je i okretna. Podložna je alergijama i njena dlaka i koža često burno reaguju na preparate protiv parazita.

Rado pokazuje ljubav prema vlasniku, jer zna da će dobiti nagradu. Ne pravi probleme u domu, voli da uživa na „svom mestu“, obično osunčanom delu kuće ili na prozorskoj dasci, odakle posmatra ptice i prirodu. Nežna je, verna i stidljiva, ali je i detektiv koji analizira najsitnije detalje.

Voli igru i zabavu, spretna je i okretna, ali do određene granice.

Veoma je izbirljiva kad je u pitanju hrana. Činija iz koje jede mora biti savršeno čista, a voda koju pije kristalno bistra i sveža. Ako mačka nije zadovoljna higijenskim stanjem svojih posuda, to će „saopštiti“ svom vlasniku jasno i glasno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *