Fizički je veoma upadljiv, dostojanstven, neustrašiv, plemenit i poslušan, ali ima jednu manu – boji se mačaka!

Foto Pixabay

Ukoliko imate psa koji je na svet stigao između 23. jula i 22. avgusta, budite svesni činjenice da sa vama živi direktor, šef, kralj… kako god nazvali titulu ovog dominantnog ljubimca. On se ponaša kao da je na višem nivou od svih ostalih i očekuje da ga tako i tretiraju. Dostojanstven je, plemenitog držanja i zapovednički raspoložen. Fizički, on je uvek izuzetan primerak svoje rase. Pun je samopouzdanja, neustrašiv i ponosan. Ima odlične telesne proporcije i uvek pobeđuje na izložbama pasa. Zdravstveni problemi koje ponekad ima vezani su za kičmu.

Pročitajte još Pas u znaku raka strpljiv i uporan

Kuća u kojoj živi je njegova palata gde će, kao pravi kralj, održavati susrete i primati četvoronožne goste. On će ih zabavljati sve dok ne dođe vreme za pokret, kad će svi otići napolje… s Lavom na čelu.

Privržen je vlasniku i veseo pratilac, iako s vremena na vreme pokazuje neposlušnost. Radi dobre interakcije s ljudima i drugim kućnim ljubimcima potrebna mu je rana socijalizacija. U suprotnom će mu vlasnik ispunjavati sve želje, do kraja života

Dobro socijalizovan pas Lav je umiljat, poslušan i radan. Njegova hrabrost je još jedna divna osobina. Retko kad će se uplašiti i gotovo nikad neće „podviti rep“. Pas Lav je gotovo po pravilu „zaposlen“ u policiji. Uporan je pa je idealan u gonjenju kriminalaca, neustrašivo ulazi u zgrade, skače u vatru i traži eksplozivne naprave. Ne podnosi kad ga neko ignoriše. Zato ga možemo okarakterisati kao oholu životinju: ako nije u centru pažnje, svim silama će pokazati da je ljutit. Veoma je odan vlasniku i u stanju je da za njega uradi gotovo neshvatljive podvige kako bi ga zaštitio.

Uz sve navedene vrline, jedna mana mu kvari „imidž“: plaši se mačaka!

Vlasnik Ovan i Strelac najbolje se slažu sa psom Lavom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *