Majušna je i ima lepo lice, uživa u usamljenosti, ali ne odbija pažnju, deluje stidljivo, ali je nemirna i tvrdoglava

Foto Pixabay

Mačka u horoskopskom znaku Raka na svet stiže između 22. juna i 22. jula. Deluje stidljivo, ali je prava emocionalna rupa bez dna. Naizmenično je mirna i nestašna, i to bez razloga. Ona ništa ne proživljava lako i opušteno. Ipak, prilagodljiva je, uporna, ponekad nepredvidiva, ali pouzdana i tačna. Fizički je sitna i ima lepo lice.

Mačka Rak sama sebi pravi najveće probleme. Često će upadati u konflikte sa vlasnikom, pogotovo zbog lošeg „tretmana“ nameštaja i pokućstva. Voli da se umotava u ćebad i prekrivače, jer je tako uvek u dodiru sa vlasnikovim mirisom. Mali broj mačaka Rakova doživi duboku starost, jer su pripadnice ovog znaka večito nemirne i pod stresom. Fizički se veoma iscrpljuju i često padaju sa terasa.

Ova maca voli svoj dom i uvek mu se vraća, iako voli da skita. Često se pesmom pridružuje prijateljima drugarima na ulici, pogotovo u vreme punog Meseca. Nije borac i radije će se povući ako proceni da će je neko napasti. Ne voli konflikte, iako ih izaziva. Kad pokazuje ljubav, čini to zaštitničkim potezima. Tvrdoglava je, veoma osetljiva i voli samoću. Tada je najsigurnija u sebe. Dobro pamti, voli čistoću i smatra se prefinjenom. Iako uživa u usamljenosti, voli da bude primećena, ali se nikad ne nameće. Ljupka je i skromna i vlasnik ne sme da je zanemari ili ignoriše.

Veoma voli svoj dom, zaštitnik je porodice i njenih članova. Ne voli duga odsustvovanja i putovanja. Njena privrženost ljudima tolika je da će „izigravati mamu“ svima koji joj dopuste. Voli mekane igračke koje „mazi i pazi“ ukoliko u porodici nema dece

Bez ljubavi i pažnje ona će postati utučena i izgubiti samopozdanje. Mačku Rak vlasnik mora maziti i razmaziti, jer će samo tako biti srećna i zadovoljna. Prija joj sedenje na suncu, iako njenoj usamljeničkoj prirodi više odgovara mrak. Voli da se zavlači u kutije i ispod kreveta, jer joj pružaju osećaj sigurnosti.

Mačka Rak je veliki gurman, ali vlasnik ne sme da joj dopusti da nekontrolisano jede

2 thoughts on “MAČKA RAK: Samoća je njen svet”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *