Nakon višenedeljneg lečenja mladunčeta, čuvari u zoo-vrtu u Ohaju zabeležili su emotivan trenutak njegovog povratka „rodbini“

Izvor https://www.goodnewsnetwork.org/watch-baby-gorilla-born-prematurely-reunited-with-family/

Foto Cleveland Metroparks Zoo via SWNS

Mala zapadna nizijska gorila nazvana Bejbi Dži, rođena je 26. oktobra prošle godine u zoološkom vrtu Klivlend Metroparks u Ohaju. Vest o dolasku na svet Bejbi Dži dočekana je sa velikim ushićenjem, jer je to prva beba gorile koja je, doduše prevremeno, rođena u ovom zoo-vrtu za njegovih 139 godina postojanja.

Foto Cleveland Metroparks Zoo via SWNS

Međutim, radost je ubrzo zamenila briga, jer je beba imala zdravstvene komplikacije. Njena 23-godišnja majka Nneka bila je nezainteresovana za negu svog deteta, pa je bebu preuzela 47-godišnja Frederika, najstarija ženka u čoporu koja je već odgajala četiri bebe.

Pročitajte još Dugonosi-majmun

Bejbi Dži imala je na rođenju oko tri kilograma, a potom je dobila i upalu pluća i hitno je hospitalizovana. Posle dve nedelje oporavka, zdrava Bejbi Dži vraćena je svojoj pomajci.

Foto Cleveland Metroparks Zoo via SWNS

Čuvari u zoološkom vrtu stavili su bebu u improvizovano sklonište kako bi se pripremila za budući život sa gorilama. Zatim su u ograđeni prostor pustili Frederiku koja je bebu, nakon dužeg njuškanja, podigla u naručje i nije se odvajala od nje.

Bejbina pomajka oduševila je osoblje zoo-vrta, pokazujući blagonaklonost i brigu o mladunčetu. Ostale gorile, uključujući i Bejbinog oca, 24-godišnjeg Mokola, poželele su dobrodošlicu novom članu čopora.

POGLEDAJTE video o Bejbi Dži i njenom povratku u toplo porodično gnezdo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.