Prijatno uređen prostor za dremku i boravak je najbolji način da razmazite svog psa ili mačku: evo nekoliko neobičnih i nesvakidašnjih predloga

Foto Pixabay, fejsbuk Deluxe Bed Pet Novi Sad

Kućni ljubimci su oduvek vladali našim životima i domovima. Međutim, čini se da u poslednje vreme utiču i na druge važne životne odluke, od onih o kupovini nekretnine do uređenja doma. Prema jednom istraživanju, potrošnja vezana za kućne ljubimce u poslednjih 10 godina se gotovo udvostručila. A vlasnici prilikom odabira novog životnog prostora najviše vode računa o komforu svojih četvoronožaca.

Da li je pomalo čudno što ljudi žele da njihovim dlakavim prijateljima u domu bude što prijatnije i lepše?

Tipična priča današnjice je da su mnogi ljudi, u senci epidemije korona virusa, odlučili da usvoje ili nabave kućnog ljubimca. Prirodno je i da su imali mnogo više vremena da razmišljaju o osmišljavanju prostora u domu u kome će životinje boraviti.

Neko će reći da se zna gde je životinji mesto. Ako živite u kući, verovatno imate dvorišni prostor ili baštu, gde ćete postaviti kućicu za svog psa. Drugi vlasnici jednostavno ne žele da njihovi psi i mačke borave napolju.

Bilo da kupujete presvlake za kućni nameštaj na kojem vaš ljubimac spava ili se odmara, bilo da ste u mogućnosti da kreirate sobu za ljubimca, to je isključivo vaš izbor. Nema potrebe da se bilo kome pravdate zbog odluke da životinja ipak bude pored vas u domu, u svom krevetu ili na jastuku. Isto tako nema mesta pitanjima o odluci vlasnika da pas ili mačka borave van doma

Kad osmišljavate kako će izgledati kutak ili prostor za vašeg psa ili mačku, iskoristite neku od mnogobrojnih ideja koje se svakodnevno objavljuju na društvenim mrežama.

„Čarobna penjalica“ za mačke, foto Deluxe bed Pet Novi Sad

Budite kreativni

Specifično dizajnirane sobe za kućne ljubimce više nisu neuobičajene. Ukoliko nemate veliki prostor na raspolaganju, vašem ljubimcu biće dovoljan jastuk ili mali ograđeni prostor koji možete smestiti ispod stola ili stepeništa.

Kutak van doma

Ako posedujete kuću sa dvorištem, svom ljubimcu ćete osmisliti dovoljno zanimljiv kutak. Čak se i mačke mogu smestiti u ograđenom bezbednom prostoru, ako im odgovara spoljašnji uslovi. Kutak možete upotpuniti visokim grebalicama i prostranim penjalicama. Mačke će uživati u svom privatnom otvorenom prostoru tokom cele godine. Čak i za vreme kišnih dana mogu mirno ležati, zaštićene od bilo kakvih opasnosti.

Prostor samo za njih

Nije uvek moguće obezbediti ljubimcu veliki prostor, ali uvek ima prostora za kutak sa jastukom za spavanje, igračkama, posudama za vodu i hranu. U većim domovima čak možete i ograditi deo za psa ili postaviti u ugao visoku mačiju penjalicu. Maštovitiji vlasnici mogu postaviti i posebne police na kojima će stajati igračke i drugi predmeti.

Sve više današnjih vlasnika kućnih ljubimaca trudi se da poboljša životne uslove u kojima njihovi psi i mačke provode svakodnevicu. Ponekad nam se čini da su uslovi u kojima ljubimci uživaju mnogo bolji od naših. Ali, sve je stvar ličnog izbora.

Foto fejsbuk Deluxe Bed Pet Novi Sad

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.