U Dokumaparku u Antaliji završena je izgradnja trospratnice sa 64 sobe u koje su se uselile ulične mačke

Izvor https://tuzlanski.ba/zivotinje/turska-u-antaliji-izgradjena-trospratnica-sa-64-sobe-za-smjestaj-macaka/

Foto Mustafa Çiftçi, Kepez Belediyesi – Anadolu Agency

U Dokumaparku u Antaliji (Turska) nedavno je izgrađena minijaturna trospratna zgrada za smeštaj – mačaka! Kako javlja agencija Anadolu, u 64 sobe smestilo se nekoliko stotina “ničijih” maca koje su donedavno lutale ulicama ovog lepog primorskog grada. Prijatno okruženje, udobnost i besprekorni uslovi za život, uz obilje hrane, doskorašnjim lutalicama učiniće život lakšim. Iz Opštine Kepez saopšteno je da je Dokumapark, nakon muzeja, biblioteka, umetničkih galerija i naučnog centra, dobio nove sadržaje za životinje.Mustafa Çiftçi – Anadolu Agency

Kancelarija za uređenje parkova prethodno je u Dokumaparku postavila 30 kućica za siguran smeštaj ptica. Potom su završeni radovi na izgradnji “kolektivnog” smeštaja za mačke. Reč je o drvenoj minijaturnoj trospratnici sa 64 potpuno opremljene sobe. Pored zgrade su postavljene i manje kuće i drugi sadržaji za mačke, a svojevrsni “grad mačaka“ će zvanično biti otvoren 17. februara.

Uporedo sa ovim sadržajima, nadležne službe Opštine Kepez u Antaliji će osnovati i bolnicu za životinje. Centar za privremeni smeštaj lutalica će biti preinačen u bolnicu. U njoj će životinje dobiti mogućnost lečenja, rehabilitacije i smeštaja. Bolnica će nuditi i uslugu hitne pomoći, a biće opremljena najsavremenijim sadržajima. Osim sala za operacije, četvoronožnim stanovnicima Antalije biće obezbeđene laboratorije za analizu krvi, sobe za intenzivnu negu, rendgen aparati, prostor za postoprativni oporavak i karantin.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *