Dilan i Martin su čovek i mačak sa istim fizičkim nedostatkom: iako im je hirurški uklonjeno po jedno oko, to nije predstavljalo prepreku da započnu zajednički život

Foto Humane Society of Richland County/facebook.com/adoptourstrays/photos

Jednooki mladić po imenu Dilan nedavno je usvojio jednookog mačka Martina. Humano društvo okruga Ričland u Ohaju (SAD) podelilo je srećnu vest na društvenim mrežama. Da bi ilustrovalo vezu između Dilana i Martina, udruženje je obelodanilo da su u junu, u razmaku od samo četiri dana, i Dilan i mačka ostali bez po jednog oka.

Nakon usvajanja, Humano društvo okruga Ričland na svom fejsbuk profilu objavilo je sledeću vest: „Čestitamo Dilanu i Martinu i želimo im sreću do kraja života. Svi plačemo od sreće!”

Nakon što je Martinu obezbedio dom, njegov novi vlasnik Dilan pozirao je sa svojim novim mačijim prijateljem.

Fotografija Facebook/Humane Society of Richland County

Pročitajte još Zblizila-ih-nesreca-dva-puta-po-9-zivota-sest-nogu-i-velika-ljubav-mocarele-i-tosta

Osim vesti o usvajanju, Humano društvo okruga Ričland otkrilo je više detalja o Dilanovoj i Martinovoj zdravstvenoj situaciji. Naime, Dilanu je levo oko hirurški uklonjeno četiri dana pre nego što je istu sudbinu sa desnim okom doživeo i mačak Martin.

Potencijalni vlasnici kućnih ljubimaca često smatraju da su mačke poput Martina nepogodne za kućne ljubimce. Srećom, postoji nekoliko načina da i ovakve macu zauvek pronađu novi dom.

*Delite i lajkujte postove i video snimke maca sa hendikepom. To pomaže širenju svesti o usvajanju životinja sa fizičkim nedostacima koje se teško usvajaju

*Razmislite o usvajanju mace sa fizičkim nedostatkom

*Pomozite da se razbiju mitovi o mačkama sa FIV virusom: mnoge mace sa FIV-om dugo i srećno žive

*Donirajte novac ili hranu lokalnim prihvatilištima koji brinu o fizički hendikepiranim i povređenim mačkama

Fotografija Facebook/Humane Society of Richland County

Pročitajte još 17-znakova-da-je-vasa-macka-bolesna

Da li ste ikad usvojili mačku sa fizičkim nedostatkom? Da li biste postali vlasnik mace sa hendikepom? Šta mislite o slučaju Dilana i Martina? Pišite nam o tome!

One thought on “DIRLJIVO: Mladić kome je ODSTRANJENO jedno OKO usvojio JEDNOOKOG MAČKA iz azila!”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *