Kuvana piletina, jaja, pirinač, integralno brašno i kokosovo ulje samo su deo sastojaka đakonija za kuce
Foto Pixabay
Pred vama su zanimljivi recepti koji mogu da postanu omiljena jela vaših pasa.
Pročitajte još Macija kuhinjica
Piletina sa brokolijem
Sastojci: 150 g kuvane piletine, 50 g kuvanog brokolija, 50 grama skuvane šargarepe, šolja pilećeg bujona.
Priprema: sve sastojke staviti u blender i dodati nekoliko kašika pilećeg bujona. Napraviti pate u blenderu. Pre serviranja dobro ohladiti,

Krofne sa slaninom
Sastojci: šolja integralnog brašna, šolja zobenih pahuljica, trećina šolje kokosovog ulja, pola šolje kikiriki putera, dva jajeta, grčki jogurt, komadići slanine.
Priprema: zagrejati rernu na 190 stepeni. Pomešati sve sastojke sem jogurta i slanine. Smesu sipati u kalupe za krofne ili rukama oblikovati. Peći oko 15 minuta. Ohlađeno preliti glazurom od grčkog jogurta i posuti komadićima slanine.

Keksići od piletine i pirinča
Sastojci: pola kilograma kuvane piletine, pola šolje kuvanog pirinča, pola šoljice pilećeg bujona, jedna i po šolja integralnog brašna, četvrtina kašike soli, jedno jaje.
Priprema: zagrejati rernu na 180 stepeni. U blenderu pomešati seckanu piletinu, pirinač i bujon. Smesi dodati brašno, so i jaje i sjediniti. Zamesiti testo da se ne lepi i razvaljati na debljinu oko centimetar. Oblikovati po želji i peći tridesetak minuta.

Poslastica od bundeve i kikiriki putera
Sastojci: šolja pirea od bundeve, pola šolje kikiriki putera, dva jajeta, četvrt šolje kokosovog ulja, dve i po šolje integralnog brašna, kašičica sode bikarbone, dve kašike istopljene masnoće od slanine, četvrt šolje kikiriki putera.
Priprema: zagrejati pećnicu na 180 stepeni. Pomešati pire od bundeve, kikiriki puter, jaja i ulje. Dodati sodu bikarbonu i integralno brašno. Zamesiti testo, razvaljati i formirati oblike, kalupima ili rukama. Peći keksiće 15 minuta. Umutiti masnoću slanine i kikiriki puter i preliti preko ohlađenih keksića. Držati u frižideru dok se ne glazura ne stvrdne.

Delikates od tune
Sastojci: 150 grama tune iz konzerve, 50 grama kuvanog pirinča, dva jajeta
Priprema: u tunjevinu dodati pirinač i jaja. Pomešati, ostaviti na 15 minuta u frižider i oblikovati u činiji.
U ovoj poslastici vaš pas može da uživa do dve nedelje.
